/> Hashtag Girl: Pomoć u učenju!

Thursday, October 6, 2016

Pomoć u učenju!

Kad biste razgovarali sa bilo kim iz mog odeljenja i započeli temu o školi, svi bi vam rekli da samo žele da prežive ovu nedelju. Zašto? Nama gimnazijalcima su obaveze zvanično počele, verujem da su i u vašim školama, ali smo i krenuli u poslepodnevnu smenu, što nam daje veoma malo vremena za obaveze, učenje i zasluženi odmor.

Ujutru se svi budimo drugačije, zavisi kome je šta ostalo da uči. Ja se budim u osam, učim do jedanaest, u dvanaest ručam i za pola sata se 'naslikam' na autobusnoj stanici. Dva puta nedeljno imam sedam časova, pa se tada vraćam u osam kući, a ostalim danima u sedam. Večeram i bacam se na učenje do najkasnije pola dvanaest kad gubim svu koncentraciju i volju za životom :')

Ne sećam se da li sam pre ubacila ovu sliku, ako jesam, slobodno me opomenite :)


Mislila sam da ću pući ove nedelje, ali se baš dobro držim jer me je podstakla prva ocena u dnevniku. Želela sam da probijem led i odgovaram bar jedan predmet i u ovom slučaju je to bila geografija. Profesorka je u početku sumnjala u moje znanje jer svi đaci u Gimnaziji koji su došli iz moje škole nisu uopšte imali nikakvo znanje zbog lošeg nastavnika sve četiri godine. Meni nije bio potreban nastavnik da me nešto nauči, već sam sama listala knjige i učila ono osnovno, naravno, sa zakašnjenjem, kad je trebalo učiti za prijemni. Tako sam profesorki pokazala suprotno i ona me je tada zavolela. Što se tiče latinskog, novog predmeta, cela porodica mi kaže da nisam uopšte kao moja majka koja je takođe pohađala Gimnaziju i patila se danonoćno sa latinskim. Pošto mi jezici odlično idu, isto važi i za tradicionalni latinski :)

Kao glavnu temu ovog posta želale sam sa vama da podelim neke 'cake' u učenju za srednjoškolce (može i osnovce) koje ja koristim.

#Biologija, #istorija, #geografija

Pišite beleške! Meni, lično, je lakše da sve iz knjige ili sveske uprostim i napišem na listu papira pa kada treba da odgovaram samo još jednom letimično pročitam.

Podvlačite! Ako fotografski pamtite, kao ja (a i ako ne) odličan način je da koristite markere (ili olovke) u boji (meni su najefikasnije boje fluoroscentno zelena i žuta) i podvučete ono najbitnije. Ne kao što pola mojih drugarica urade - podvuku ceo pasus jer je on navodno bitan, već klučne reči/pojmove.

#Matematika

Ona se ne uči, ali je bitno znati osnovu na kojoj se zadatak zasniva. Profesor vam je za sledeću nedelju zakazao pismeni, ne ostavljajte vežbanje za dan ili dva dana pre, već odmah čim vas je on obavestio se bacite na vežbanje da, ako nešto 'škripi' ga pitate na pomoć ili odete na privatni čas.

To je to od saveta koje vam za danas dajem. Kroz dalje postove možda ubacim koji ili 'rekonstruišem' stari kako se obaveze gomilaju ♥♥♥

1 comment:

  1. Hvala ti na ovim savetima, draga moja, bukvalno je sve dobrodošlo haha ;) <33 Sjajan post! <33

    Marsyly

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!