/> Hashtag Girl: Kako ukrasiti jelku/kuću? (kasno izdanje)

Monday, December 26, 2016

Kako ukrasiti jelku/kuću? (kasno izdanje)

Vaš cilj bi trebao biti izvan dohvata, ali ne izvan vida. - Anita de Frantz

Ako ste, kao i ja, odlučili da se ove godine počastite novom jelkom, najbolje je da čekate do sledeće da kupite nove ukrase. Stisnite novčanik i bacite se na traženje uradi sam ideja za ukrašavanje. Eventualno, ako vam se baš svide kugle koje ste ugledali u prodavnici - kupite ih, ali to je to. Ionako vam veći užitak stvara uspešno urađen projekat nego gledanje kako na kasi cena raste, a jedino što ste  kupili su dve srme i tri paketa kugli :) 
1. Potražite diy ideje na Pinterestu.

Pinterest sadrži mnoštvo ideja za ukrašavanje, koje se svakodnevno umnožavaju zahvaljujući kreativnim ljudima koji objasne svaki postupak nastanka nekog projekta. Kako od sijalice napraviti Sneška? Kako od letvi napraviti jelku?

2. Umesto novih kugli, kupite akrilne boje.

Možete kupiti nove kugle, ali smatram da je lepše da uštedite i kupite sebi akrilne boje uz koje ćete obnoviti svoje stare kugle. Po njima možete crtati Deda Mraza, pahulje, sneška ili bilo šta što vas asocira na novogodišnje praznike i zimu.3. Iskoristite vatu kao sneg, ili zamenu za srmu.

Vatu stavite na vrhove jelke ili na pod i izgledaće kao da imate sneg u kući. Ako želite da uštedite na srmi, upletite malo vate i obmotajte oko jelke.

4. Umesto svećica na struju, kupite one na baterije.

Postoje svećice na baterije koje šest sati rade, osamnaest odmaraju (jysk) i smatram da su odlične ako želite da uštedite struju/novac. 


5.  Kada pravite kućicu od medenjaka, odštampajte kalupe (oblike).

Nemojte da napravite grešku koju sam ja napravila - proizvoljno sam pravila oblike pa mi se kućica jedne godine raspala. Na internetu sigurno negde postoje oblici po kojima možete praviti.

6. Prazne tegle napunite srmom i karamelama.

Ako vam tegle nisu napunjene zimnicom, ne ostavljajte ih prazne. Stavite u njih šta god poželite. Ja sam moje napunila srmom i karamelama :)


7. Napravite (ili kupite) praznične kolačiće za dnevni boravak.


8. Ako ne znate šta ćete sa starom jelkom, otkinite granje i napravite venac.

Granje savijte u krug i tako više puta, dok ne dobijete popunjen venac. Kasnije ga ukrasite čime god želite.♥ Koje boje je vaša jelka? ♥4 comments:

 1. Super post draga! Jako mi se sviđaju tvoji savjeti i definitivno ću neke i iskoristiti *-*
  Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - THIS IS MY LIFE

  ReplyDelete
 2. Joj, ovo je predivno! Saveti su sjajni, a sigurno će mi pomoći pošto još nisam ukrasila svoju jelku :) <33

  Marsyly

  ReplyDelete
 3. Divan post draga <3
  Pogledaj moj blog . Pišem o fashion,beauty i lifestyle temama .Bilo bi mi drago da zapratimo jedna drugu i uživamo u novim postovima ♥

  http://herecomesajla.blogspot.ba/

  ReplyDelete
 4. Nice post.
  Great blog.
  I following you now, follow me back please.
  Have a nice day.
  SimonetaBlog

  ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!