/> Hashtag Girl: "Svet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu" | VIG Kids Camp

Thursday, January 7, 2016

"Svet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu" | VIG Kids Camp

Odlučila sam da zadržim citat kao naslov kad god budem pisala o putovanjima, jer mi se mnogo sviđa i mislim da pristaje.

Hvala vam svima na divnim komentarima na prošlom postu koji sam pisala na ovu temu i zato sam odlučila i danas da podelim sa vama jedno divno putovanje.

VIG je, kao što ste mogli da pretpostavite iz naslova, dečiji kamp.
Njega organizuje Wiener Stadtische osiguranje i na njega mogu da se prijave deca zaposlenih.
Ja, pošto je moja mama tamo zaposlena, nisam časila ni časa, već sam odmah pripremala prijavu. Prijava je crtež na određenu temu. Pretprošle godine, kad sam i bila na kampu, tema je bila 'Moja domovina'. Pustila sam mašti na volju i nacrtala veliki crtež koji prikazuje Srbiju.
Nekoliko meseci kasnije, mami je stigao e-mail u kome je pisalo da sam prijavljena i da imam mesec dana da im pošaljem podatke i kamp u koji želim da idem. (Ponuđeni: gradski, seoski, planinski)
Obzirom na to da sam 2013. išla u gradski (Beč), 2014. sam se odlučla za seoski (Wagrain, u blizini Salzburga).
Kamp je trajao 14 dana iliti dve nedelje i u tom periodu smo posetili mnošto zanimljivosti, od rudnika, pa do akva parka i Salzburga (ovde neću pisati o Salzburgu, jer o njemu sam pisala >ovde<)

U kampu smo imali vodiča, koja je stalno pazila na nas i bukvalno nam bila mama na dve nedelje.
'Živeli' smo u specijalnom hotelu za mlade koji je imao bazen, trambolinu i još dosta atrakcija koje su bile odvojene od njega stotinak metara. Što se tiče hrane, bila je izvrsna. Imali smo kantinu dovoljno veliku za svu decu iz svih država (Gruzije, Ukrajine, Hrvatske...) u kojima postoji Wiener.
Naravno, nismo imali toliku slobodu da pravimo nered u sobi, jer svako veče pre spavanja nam je dolazio žiri, čija je uloga bila da oceni ocenama od 1-5 urednost sobe.

Na donjoj slici možete videti deo naše sobe ( i mog pink medu koji kulira) i sami pretpostaviti koje smo ocene dobijali.

(pripremite se za dosta mutnih, neprofesionalnih slika, priloženih tek da bi vam bolje dočarale moju priču)Prvog dana smo odmah dobili zadatak, a to je bio duuugački hod do jezera na kom smo pravili splav. Dali su nam, svakoj grupi, po četiri balvana, dva drveta i dvanaest komada kanapa. Ako niste želeli da kasnije budete na dnu prljavog jezera, trud je bio neophodan. Moja grupa je nakon dužeg vremena uspela da nauči da zaveže profesionalni čvor i odneli smo pobedu u pravljenju splava! (aplauz)

Pravljenje splava

Pogled sa naše terase po kišnom danu
 Obilazak rudnika soli je bio obavezan. Nikad nisam bila u rudniku, tako da je ovo za mene bilo zanimljivo. (Usput smo prešli iz Austrije u Nemačku, jer se rudnik proteže kroz dve države)
Nakon svakih pređenih 400m, seli smo i gledali po jednu epizodu serije o tome kako je rudnik nastao.
Da ne bude stalno samo duuugog pešačenja, spustili smo se niz veoma neudobni/brzi tobogan.

Ispred rudnika

Gledanje filma o rudniku u doktorski belim mantilima

Strahoviti tobogan
 Bili smo okruženi planinama, tako da je vožnja žičarom bila neizostavna. Iz žičare smo gledali krave (naravno, pokazivali smo prstom u svaku i određivali ko od naših drugara iz druge žičare je koja) i ljude koji su odlučili da taj put prepešače Vozili smo se do planinskog parka i tamo proveli ceo dan skačući po trambolini.Previše zelenih majica, kupaćih kostima i golotinje :)

Priprema...pozor...

Penjanje po gajbama (nije lako kao što izgleda)

Mesto na kom sam prebrodila svoj strah od visine

Vi ne znate koliko je to daleko od zemlje

Stres

Streličarstvo je bila jedna od aktivnosti

  Da sam vam pisala sve što smo radili cele dve nedelje, ovaj post bi išao u nedogled.
Zato ispod svake slike imate opis šta ona predstavlja i ako vas još nešto zanima slobodno pitajte u komentarima.
Nadam se da vam se ovo svidelo i stvarno mi drago što sam ovo podelila sa vama ♥


Svima koji danas slave želim SREĆAN BOŽIĆ!


6 comments:

 1. Ovo je divnoo! Uživela sam se u post i razočarala sam se kada sam došla do kraja. Verujem da ti je ovo bilo jedno od najlepših iskustava :)

  ReplyDelete
 2. Wonderful post! It looks like you had soo much fun! <3

  xx Bash | H E Y   B A S H | bloglovin'

  ReplyDelete
 3. Odličan post! Izgleda kao da si se baš zabavila i drago mi je zbog tebe!
  xoxo ♥

  ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ - pročitaj novi post na mom blogu i ako ga zapratiš javi mi u komentarima kako bih ti uzvratila ♥

  ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!