/> Hashtag Girl: Parče torte | 'Vejte, snegovi'

Friday, February 5, 2016

Parče torte | 'Vejte, snegovi'

Verovatno ste se, kad ste pročitali naslov, zapitali šta se može nalaziti u ovom postu čim se zove Parče torte.
Dozvolite mi da vam predstavim moju novu temu na blogu koja se zove PARČE TORTE!
Marija, zašto parče torte? To je uvrnuto!
Dugo sam razmišljala kako bih mogla da nazovem ovakvu vrstu posta i odjednom mi je sinulo. I ja sam u početku bila začuđena odakle mi to, ali mi se sviđa.

U ovoj temi ću raditi recenzije i davati svoja mišljenja o nekim predmetima, događajima...
Ocene će biti prikazane na samom početku posta i ići će ovako:

Parče torte - Sviđa mi se. Naravno, uvek može biti nekih sitnih zamerki, ali sve kad se sabere daje najbolju ocenu.
Pola parčeta - Sredina. Predmet/Događaj (ili šta bilo) ima svojih vrlina, ali ima i mana, tako da se ne može dati neka precizna ocena.
Nijedno parče - Predmet/događaj je ostao bez ijednog parčeta torte, znači nula. Sve same mane, jedna ili dve vrline, ali, sve u svemu, mane preovlađuju.

Pa da pređemo na prvi predmet koji će dobiti svoju presudu danas!


Vejte snegovi - Morin Džonson, Džon Grin, Loren Mirakl



POLA PARČETA

'Nežne, a nimalo otrcane, ove brižno i uverljivo osmišljene priče o tinejdžerskoj ljubavi grejaće vam srca tokom praznika.' -School Library Journal

(spoiler alert)

Ovaj deo 'nimalo otrcane' je laž. Otrcano je, barem meni. Mislim, kome se dešavaju praznična čuda u Srbiji? Ajde, ovo je priča o američkim tinejdžerima i njihovoj ljubavi, možda je kod njih sve bajno, šta vi mislite?
Sviđa mi se u ovim pričama to što su sve povezane, svi likovi su na kraju zajedno i većina se delimično poznaje. 

Ovo su 3 priče. Svaku je napisao neko od gorepomenutih autora.

PRVA: Devojci sa čudnim imenom (neću vam ga otkrivati, previše bih odala) su roditelji završili u zatvoru, ona se zaglavi u mećavi i nakon upadanja u sneg, gledanja razmaženih navijačica i nesreće osrednjeg stepena, ona dobija svoj srećan kraj. Neznanac koga je upoznala u restoranu na kraju postaje njen princ na belom konju, koji ju je ubedio da raskine sa dečkom (ispravna odluka) koji je opsednut svoji obavezama i za sve ima opravdanje. 

DRUGA: Naš dragi Džon Grin je shvatio da je knjiga o praznicima i da sve treba da bude veselo i puno ljubavi, pa nikog nije ubio (ili mu barem uskratio ljubav/sreću). Dva momka i devojka, koji su nerazdvojni drugari, zajedno gledaju film na Badnje veče i dobijaju neočekivani poziv od prijatelja koji radi u restoranu (spomenutom u prvoj priči) da je upravo unutra ušlo 14 navijačica (takođe spomenute u prvoj priči) i da im hitno treba Twister da razmrdaju mišiće. Osim njih, pozvano je još nekoliko osoba, ali oni koji prvi donesu Twister - jedini ulaze! 
Oni prolaze kroz dosta nevolja zbog mećave, ali se na kraju vraćaju na glavnu temu - ljubav. Strah svakog člana muško-žeskog prijateljstva je da se ne zaljube jedno u drugo, ali ovde se dešava baš suprotno. (Ostale detalje ćete saznati ako pročitate knjigu, dovoljno odah)

TREĆA: Malo otrcanija od ostalih, ova priča govori o devojci već nekoliko puta spomenutoj kroz prethodne dve priče koja je raskinula sa momkom, ali ga još uvek voli. Razlog svih njenih problema je to što previše misli na sebe i ne obazire se na tuđe probleme. Logično je da na kraju priče savladava sve svoje probleme, rešava se mana i završava sa svojim momkom. (previše cheesy za mene)

Scena koja me skoro rasplakala je poslednja, gde svi likovi iz sve tri priče sede u Starbucksu i pričaju. Oni koji se ne znaju se upoznaju i sve je veselo. Klasika.

Vidite, ova knjiga ima svojih vrlina i mana, zavisi šta volite. Ovo je bilo moje lično mišljenje i ne pokušavam da vam ga nametnem. Ako vam se sviđa knjiga, možete je kupiti u Laguni. A ako je neko već pročitao, neka mi napiše svoje mišljenje u komentaru. ♥








4 comments:

  1. Citala sa Vejte snegovi to bas na novogodisnju i bozicnu noc, tako sam planirala. Ja sam procitala sve Dzonove knjige i stvarno sam odusevljena, pa ako i ovom. Doduse vise volim kada je kraj ne ocekivan (kao u Krive su zvezde, ili Gradovima na papiru) nego ovako ali ovde se tacno moze videti Dzonovo umece u pisanju a i jako dobre ideje.
    Mani se svidja sto su likovi nekako povezani, i definitivno najlepsi trenutak jeste taj kraj u Starbucksu kada su svi na okupu i provode najlepse bozicno jutro...♥♥♥
    Sve u svemu, ja sam zadovoljna.☺♥

    Na mom blogu je novi post, pa pogledaj. :)
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tako
      *neocekivan
      *meni

      Zurila sam dok sam pisala. :)

      Delete
  2. Zanimljiv post. Hvala što si ga podijelila sa nama ♥
    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ - novi post na mom blogu! Ako možeš klikni na barem od jedan linkova iz posta :) Hvala! ♥

    ReplyDelete
  3. Jao, citala sam samo Krive su zvezde, moracu jos neku :3

    Ako zelis zaprati me, uzvraticu❤️

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!