/> Hashtag Girl: Kao raj na zemlji

Sunday, August 21, 2016

Kao raj na zemlji

Ne postoji lojalniji prijatelj od knjige. - Ernest Hemingvej

Knjige ne diramo i ne čitamo. Ponekad, iz očajanja, uzmemo poneku knjigu i kad se iznenada suočimo sa njenom lepotom i pameću- to nas dotuče. Bolje je da je nismo ni uzimali. Ne bismo znalo kako je prazno i pusto živeti bez knjiga. - Duško Radović



 Samo mi dajte jedno celo radno vreme da provedem u knjižari. Molim vas. U nekoj koja ima i kvalitet, a i kvantitet. Ali nemojte da idete za mnom i dišete mi u vrat, samo me pustite. Sedite u kafić blizu knjižare i čekajte... Ostaviću telefon kod vas, da ne biste mogli da me zovete ili ometate dok haram tim rajom. Prvo ću gledati knjige, onako kako idu, po redu, da ne bih nešto preskočila, nedajbože. Polako bih pogledom prelazila po policama, vadila svaku knjigu čiji bi me naslov privukao i čitala šta se u njoj radi. Radnici bi me možda čudno gledali, očekivajući od mene da pokušam da ukradem koju knjigu jer sam tako dugo u radnji, ali trudila bih se da ih ignorišem. Znam koje su moje namere, a krađa nije jedna.
Ne bih odmah ni kupila sve knjige koje mi se svide, već bi ih zapisala, pa kad dođem kući sve našla na sajtu knjižare i poručila onlajn.


Kad bih morala da izaberem omiljenog pisca, to bi definitivno stopostotno beztrunkerazmišljanja bio Stiven King ♥
Kada mi je potrebno nešto da me razdrma, (ne rasplače kao tinejdž romani) i ostavi dozu straha u meni, uhvatim se za njegove romane. Žanrove koji oni obuhvataju su većinom trileri, drame, horori i misterije. Ljubav, ljubav, ljubav
Svima koji možete da podnesete dosta drame i trilera preporučujem da pročitate knjigu Gospodin Mercedes. Bila je i zauvek će ostati moja omiljena knjiga. Juče sam tek saznala da ima još dva dela, u prevodu - trilogija je (pogodite koje knjige trenutno ubacujem u korpu u onlajn knjižari, hehe).



Nekad me uhvati ta strašna dosada u kojoj mi se ne čita ni jedan Stivenov roman pa naručim čiklit. Halo, čiklit!

Duhovita, zabavna i nežna priča o tome šta će se dogoditi kada se suzdržana profesorka i njena neobuzdana kćerka zaljube u istog neodoljivog muškarca.

To nikako nije za mene. Stranac bi se na ulici začudio ako bi me video da nosim tanjušnu knjigu mekog poveza sa roze koricama. Dvaput sam pročitala čiklit (Šminkerka i Đavo se sveti). Knjige su veoma realne, imaju dosta detalja stvarnog života, kvalitetne, ali nisu moj tip. Poštujem svakog ko čita čiklitove ili bilo koji drugi žanr, ne pokušavam da vas uvredim, već samo govorim šta je moj tip, a šta ne!


*sve slike sam uslikala ja*




Koji je vaš raj na zemlji? 

♥♥♥
















12 comments:

  1. Jako, jako, jako mi se sviđa ovaja tvoj post!
    Radim istu stvar, uđem u knjižaru i razgledam knjige 2 sata i uvek me prodavačice čudno gledaju, tako da te potpuno razumem što se tiče toga.

    Inače imam blog na kom pišem samo o knjigama, zove se Svet Knjiškog Moljca. Možda nađeš inspiraciju pri sledećoj kupovini. :)

    ReplyDelete
  2. Prelepo je napisa post. Ja obozavam da citam i to sve trilere i misterije. Ponekad uzmem i neki teen roman ali se stalno vracam detektivima i njihovim slucajevima.

    analtevss.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Predivan post. ♥ Čitanje je moja ljubav, najviše volim da čitam akciju, misterije... Sidni Šeldon je pisac koga najviše volim i knjige su savršene, pročitala sam 4 u jednom mesecu. ♥

    http://misseslandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, Sandra :)
      Nikad nisam čitala ništa od Sidni Šeldona, ali volela bih, pa ću najverovatnije uskoro kupiti neku knjigu.

      Delete
  4. Predivan post!Obožavam čitati knjige i moj raj na zemlji je sve što ima veze sa bilo kojom vrstom umetnosti.Najviše volim čitati naučnu fantastiku i kriminalističke knjige ♥

    Kampanja je na mom blogu → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Pa ovo je fenomenalno! Definitivno, Vuklan i Laguna su moji rajevi na zemlji, knjižare koje gotovo svakodnevno posećujem i u kojima bih mogla da provedem po ceo dana. Stvarno sam zanemela, predivno si ovo napisala, Maro! <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    ReplyDelete
  6. Jao, super slike! ♥ Obožavam knjige, no u blizini moje kuće nema niti jedna ovako velika i lijepa knjižara. Inače, odličan post. :)

    I ja sam objavila post o knjigama, pa ako želiš pogledaj -> sarahmakeupp.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. U mojoj blizini ne postoji nijedna knjižara koja je stopostotno posvećena knjigama za čitanje, a knjižnica nam i nije najbogatija.
    Jednom sam ušla sa prijateljicom u knjižaru u Rijeci, tijekom ekskurzije, i ne zna se koja se više oduševila. Svaki dio smo obišle, čak i onaj za djecu, i teško se odlučile što si želimo uzeti od raznovrsnih i mnogobrojnih izbora. Voljela bih ponoviti to iskustvo još mnogo puta. :)

    Super si napisala post! <3

    Super su mi citati i ideja za post! <3


    NA MOME BLOGU JE U TIJEKU DARIVANJE -> http://itsnina23.blogspot.ba/

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!