/> Hashtag Girl: Rođena u pogrešnoj knjizi ♥

Tuesday, August 23, 2016

Rođena u pogrešnoj knjizi ♥

Možda ste videli u prethodnom postu na slici da trenutno čitam knjigu (odnosno, sinoć sam je pročitala) Stakleni mač od Viktorije Ejvjard. To je druga knjiga tetralogije Crvena kraljica. Prvi deo, koji se zove isto kao cela tetralogija,  sam pročitala u junu jer sam otvorila oči i videla da većina aktivnih čitalaca i knjiških moljaca po instagramu hvali tu knjigu. Ne želim da vam odajem šta se radi u knjizi, ali ću zato podeliti moja mišljenja i osećaje dok i nakon što sam je pročitala.





Nakon prvog dela, zaklela sam se da drugi neću taknuti. Nipošto! Prvi deo me je skrhao. Sve je bilo tako savršeno nestvarno, moći, romantika, događaji. Sadržalo je sve što me je dovelo do zaključka da sam rođena u pogrešnoj knjizi. Znala sam ja to i pre, ali ova knjiga...  

Ne mogu ni sama sebi da obećam nešto, a da to ne pogazim. Naravno da sam kupila drugi deo. Naravno da sam ga pročitala za dva dana ne izlazeći iz svoje sobe sve po poslednje stranice. Naravno da mi je slomio srce.

Zadnja stranica, ja očekujem pobedu, ljubav, veselje, a dobijem - strahoviti cliffhanger. Ako ne znate šta je to - (izvor: wikipedija) U užem smislu se pod time podrazumijeva na taj način i bez adekvatnog rješenja postavljena završnica fiktivnog djela - tada se koristi izraz cliffhanger završnica (engleskicliffhanger ending). Glavna svrha cliffhangera je publiku ostaviti u neizvjesnosti, odnosno potaknuti je da odgovor na pitanje o sudbini protagonista pronađe gledajući nastavak fiktivnog djela.

A nastavak ovog fiktivnog dela izlazi, ne pre, nego SEDMOG FEBRUARA 2017. Sad si neću obećati da neću kupiti i treći deo (Kraljev kavez), jer svi znamo da hoću. Svi znamo da ću se prepustiti toj psihičkoj torturi i presavršenoj fikciji. 



Kal je ljubav. Ne, nisam tu da vam objasnim ko je Kal. Samo da vam kažem da je on ljubav. Jeste. 

Sad, nakon ovog dugog posta o tome kako mi je ova knjiga slomila srce, predlažem vam da je i vi pročitate. Zvuči zlo, ali nije. Knjiga je nekim delom i poučna. Nekim. Obavezno je pročitajte.


Svako može svakog da izda.







4 comments:

  1. Knjiga zvuči jako zanimljivo, ja mrzim kada me neka knjiga ostavi tako u neizvesnosti...

    http://misseslandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Knjiga mi se čini odličnom i sam naziv me privukao ♥

    Novi post → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Bukvalno si me oduvala ovim postom! Čula sam za Crvenu kraljicu i znam da je mnogi hvale, ali do nikako da je kupim. Ipak čim postoji junak kog nazivaš 'ljubavlju' mora da znači da je dobra hahah, nemoj samo da ne mogu noćima da spavam od njega hahah. ;D Sjajan post, draga! <33

    Novi post-> www.marsyly.com

    ReplyDelete
  4. Stvarno me zanima ovaj Kal,napisala si da je 'ljubav' verujem ti hahha,ja sam pogledala Divergent i saznala da Tris umire,kada izađe drugi deo neću gledati,ne želim da saznam kako će Tris preminuti,ne,ne... divno napisano,heh♥

    Novi post: http://natalijabeauty.blogspot.nl

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!