/> Hashtag Girl: Držati ruku u hladnoj vodi za bolje učenje?!

Saturday, December 3, 2016

Držati ruku u hladnoj vodi za bolje učenje?!


Čovek koji je napravio grešku i ne ispravi je, pravi drugu grešku. -Konfučije


Od silnih obaveza mi je organizacija na nuli i kasno počnem da se spremam za testove i ispitivanja, ali ipak se potrudim i dobijem dobru ocenu. Kako u školi imam latinski, profesorka voli da nam daje petnaestominutnu proveru reči posle svake pete lekcije, računajući da smo mi te reči postepeno učili nakon časova. Ja, naravno, nisam jer reči mogu brzo da zapamtim ako na vreme krenem da ih učim. Ovaj put nije bilo tako. Imala sam mnogo bitnijih predmeta da spremam za tu nedelju pa sam latinski ostavila poslednji. Zapisala sam reči uredno na papir, ženski rod roze bojom, muški plavom, itd... Prvi put sam pročitala reči - Okej, šta je ovo? Špansko selo? Drugi put - Ma naučiću ja to. Treći - Maaama, dođi da učimo zajedno latinski (ona ga je isto imala u srednjoj školi). Mama je odlučila da idemo po rodovima, prvo veče (što je bio ponedeljak, a proveru smo imali u sredu) smo naučile zelene reči iliti srednji rod. U utorak posle škole me je ostavila samu da naučim ostatak reči. Muka. Nema šanse da ja to naučim za sutra ujutru. Mama, je l' mogu da ne idem sutra na zadnja tri časa?
-Videćemo, uči do večeras!
Na kraju sam odustala i planirala kako da opravdam ta tri časa. Utom mi drugarica piše poruku Ispoštuj, Marija, dođi sutra da to završimo i onda radi šta hoćeš.  I tako više puta.
Pa što onda ne bih probala da naućim to? Moram da se potrudim!





Ranije tog dana mi je baka donela posudu sa hladnom vodom u sobu zbog vlažnijeg vazduha. Ja sam je iz zanimacije uzela, stavila desnu ruku unutra i počela da učim latinski. ne samo da mi se koncentracija poboljšala, nego kasnije dok me je mama pitala, znala sam svaku reč. Moj savet vam je da pokušate, ali ne držite više od pola sata ruku u vodi jer će početi da vas boli glava i tad ste ga zapečatili, heh :)

U toku je GIVEAWAY *ovde*




5 comments:

  1. Marina draga, ja davno zaista nisam citala ovako dobar post. Zaista sam uzivala. Odlicno napisano, hvala sto si podelila ovo sa nama. Moram probati definitivno i nadam se da ce mi uspeti.

    Gotičarka

    ReplyDelete
  2. Woow! Odličan post draga! Definitivno ću isprobati *-* Hvala na savjetima!
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post na blogu - This is my life

    ReplyDelete
  3. Vauu, sjajna ideja! Ovo ću obavezno probati jer imam baš velikih poteškoća sa ruskim jezikom, hvala ti što si nam otkrila ovaj trik! :* ♥

    blog: Misseslandy

    ReplyDelete
  4. Pa ovo je sjajno, draga moja! Jako zanimljiva pričica, definitivno bih mogla da probam. :) <33

    Marsyly

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!