/> Hashtag Girl: Kako proći jeftino, a lepo se našminkati za proslavu Nove godine?

Sunday, December 4, 2016

Kako proći jeftino, a lepo se našminkati za proslavu Nove godine?


Zapamtite, sreća ne zavisi od koga ko ste ili šta imate, nego samo od onoga što mislite. -Dale Carnegie



Nije valjda da ove nedelje nisam imala mnogo da učim i odlučila da napišem novi post? Ohoho, itekako :) Želim da vam predstavim prvi post u mom prazničnom serijalu (koji obožavam)! Napravila sam ovaj slatki baner koji me momentalno baca u prazničnu euforiju (dok mi je soba još uvek ukrašena bundevama i lišćem). 
Svi volimo lepo da izgledamo kad izađemo u grad (nema veze što je veče, pa se ništa ne vidi - ali za našu dušu), ali u isto vreme ne želimo za jedno veče da potrošimo novac kod profesionalnog šminkera. Za mene, lično, je sređivanje kod svoje kuće opuštajuće i samim tim uvežbavam nove tehnike šminkanja. Kako ne bih kupovala novu skupu šminku za jedno veče, koju definitivno neću stavljati za školu, dovoljno je da odem u dm ili lilly i pažljivo prođem kroz odeljak sa šminkom u potrazi za nečim kvalitetnim, ali u isto vreme ne previše skupim.


Prvo uvek volim da stavim ovu osvežavajuću kremu sa krastavcem iz Avona umesto prajmera. od prajmera dobijem breakout na koži tako da ga ne koristim, ali ova krema odlično 'odvaja' šminku od kože i dopušta joj da diše ispod silne šminke.


O ovom puderu sam pisala ovde. Savršena je varijacija između BB kreme i regularnog teškog pudera. Volim da ga stavim u malim količinama taman da da malo boje licu i ublaži crvenilo. Moj je u broju 3.


Zatim stavim čuveni Aura Correct ME! korektor na bubuljice ( nijansa 303 Pastel Beige - savet: neka vam korektor bude za nijansu svetliji od pudera iliti kože, na taj način ćete lakše sakriti nedostatke) i Catrice camouflage cream korektor na podočnjake (njega stavljam na podočnjake zbog rozikastih tonova - nijansa 025 Rosy Sand)


Za matiranje lica i da bi mi šminka trajala duže vreme, kabuki četkom svuda nanesem Catrice puder u kamenu (030 Warm beige). Takođe posedujem Golden Rose puder u kamenu, ali smatram da ovaj ima veći učinak.


Ovo sam skoro nabavila, kada sam se uživo uverila da stvarno deluje - Avon baza za senku. Čak i najlošije senke imaju jaku pigmentaciju ako prvo nanesete ovo na kapke.


Trebala sam da se odvojim od ovog bronzera i dam ga mami, ali nisam mogla. Kvalitetan, lak za postepeno nanošenje i nema ni trunke narandžaste u sebi, što bi učinilo da izgledam kao klovan (Misslyn - Hi from hawaii!)


O ovom rumenilu nemam šta reći, sasvim je okej, malo više puta treba da ga nanesete da biste dobili izgled kakav želite (20 Berry me up!)


Essence hajlajteri su dosta hvaljeni i ja takođe mogu da pohvalim ovaj koji imam. Nanosim ga sa fan četkicom, što ga čini efektnijim, primetan je, ali ne više od dva sata (10 Be my highlight).


Rumenilo - hajlajter (koji se bolje vidi uživo) - bronzer


Senke nanosim ovim redom: Kao bazu stavim ovu prvu rozikastu nijansu, na preklop kapka poslednju, boje šljive. Na ugao oka dobro izblendam tamnobraon senku i sve to začinim srebrnim šljokicama :)



Poslednja senka, koju stavljam kao bazu, se ne vidi dobro zbog osvetljenja. Umesto ovih senki nekada stavim nešto iz Maybelline palete, ali ona ne spada u jeftinu šminku.
Na oči još stavim maskaru, koju nisam mogla da uslikam jer je Better Than Sex iz Sephore. Ako vam treba kvalitetna jeftina maskara koja daje volumen i dužinu trepavicama probajte bilo koju Essence.


Ja sam osoba koja ne nosi jake karmine jer ne želim da budem upadljiva, volim više neutralnu šminku, ali za posebne prilike stavim Catrice ruž (070 Plum & Base).


Nadam se da sam pomogla u odabiru šminke i izgleda za proslavu :) ♥
Da li ste isplanirali gde slavite?

>>GIVEAWAY - ovde<<

6 comments:

  1. Marina draga, odlican post. Drago mi je da si pisala na ovu temu. Puno koristnih i edukativnih stvari na jednom mestu!

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  2. Marina draga, odlican post. Drago mi je da si pisala na ovu temu. Puno koristnih i edukativnih stvari na jednom mestu!

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  3. Obožavam ovakve postove, a tvoj je odličan. Slike su super!♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  4. Svi proizvodi mi se čine sjajnim, ali posebnu pažnju mi je privukao Catrice korektor. Gde ima da se kupi? Čini mi se odličan. ☺

    Blog: Misseslandy

    ReplyDelete
  5. Predivno, draga moja!Navela si neke zaista zanimljive proizvode, definitivno cu morati da ih oprobam. :) <33

    Marsyly

    ReplyDelete

Hvala vam svima na komentarima!